Hongarije

In de zomer van 2021 hebben we een korte zendingsreis gemaakt naar Hongarije. Deze reis bracht weer een verlangen om te gaan waar God ons wilt zenden. Samen hebben we er geregeld over gesproken de afgelopen tijd om weer de zending in te gaan. Toen we beiden op een ochtend deze tekst kregen, wisten we dat God ons opnieuw roept om te gaan.
“Daarna hoorde ik de stem van de Heere. Hij zei: Wie zal Ik zenden? Wie zal er voor Ons gaan? Toen zei ik: Zie, hier ben ik, zend mij.”
In de kerst vakantie (2021) zullen we voor onbepaalde tijd vertrekken naar Hongarije. Een nieuw avontuur met God. Hij zal ons opnieuw leiden naar onze bestemming. Ons verlangen is om dienstbaar te zijn in Gods Koninkrijk. Mattheus 28:19; Joh. 15:16 En Hij zei tegen hen: Ga heen in heel de wereld, predik het Evangelie aan alle schepselen.

Bethlehem

Het extra gebouw op ons terrein in Hongarije hebben we Bethlehem genoemd. De naam Bethlehem komt uit de Bijbel. De plaats waar de Heere Jezus is geboren. De naam Bethlehem betekent ‘Broodhuis’, waarschijnlijk verwijzend naar de vruchtbare grond. Wij willen hier ‘brood’ uitdelen, maar ook geestelijk ‘brood’ uitdelen. Mensen vertellen over de Heere Jezus en de Bijbel.
We geloven dat we in het laatste der dagen leven. De tijd is kort. Er is een honger naar geestelijk brood, naar de Waarheid. Jezus is die Waarheid, de Weg en het Leven. En daarom geloven we dat door de zegen van God het vruchtbare grond zal zijn.
Onze visie voor dit gebouw is om er fellowship (gemeenschap), Bijbels onderwijs, gebed, zang en aanbidding in te hebben. Zodat de mensen rust voor hun geest, ziel en lichaam zullen vinden in het offer van Jezus Christus.. En dat we geheiligd worden.
 
1 Thessalonicenzen 5:23 HSV
[23] En de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk bewaard worden bij de komst van onze Heere Jezus Christus.
 
Ook willen we een bovenverdieping creëren waar we slaapgelegenheid willen maken. Zodat er ruimte is voor mensen om voor een tijd mee te helpen, of juist om tot rust te komen en geestelijk weer op te laden.
Wat zou het mooi zijn als dit gebouw zal worden een huis van God, waar Gods Koninkrijk gebouwd zal worden!
Enkele renovatie klussen zijn onder anderen: plafonds, (muur)schilderwerk binnen en buiten, toiletten, badkamer, keuken, elektriciteit, cv-leidingen dakkapellen, dakramen, vloeren.
Wilt u meebouwen om Bethlehem te renoveren? Vermeld dan bij uw donatie ‘renovatie Bethlehem’ of gebruik onderstaande link/QR code.
 
 

Wilt u ons werk steunen in Hongarije?

Rekeningnummer:

NL80RABO0375429646
t.n.v. D.C. de Ridder
o.v.v. Hongarije