Missie en Visie

Ons hart ligt bij vaderloze gezinnen, weduwen en wezen. We werken vanuit Bijbelse principes en zo mogen we deze gezinnen, weduwen en wezen hoop en troost brengen. Ons doel is zelfredzaamheid. Dit door hen financieel te steunen met het uitbreiden/opstarten van eigen business. Inmiddels hebben we ontdekt dat een eigen business net genoeg is om ervan te leven. Toch is het voor de eigenwaarde van de moeders belangrijk om aan het werk te zijn.

Wij vinden het noodzakelijk dat kinderen naar school gaan/onderwijs ontvangen. Onderwijs is van belang voor een betere toekomst van deze kinderen. Om ze uit de neerwaartse spiraal van armoede te halen.

Een kleinschalige boerderij is een stuk grond om gewassen te verbouwen, met een aantal woningen erop voor een groep personen en een schuur om dieren te houden. De groep personen zal bestaan uit diverse gezinssamenstellingen en allen met eigen vaardigheden. Hierbij moet u denken aan alleenstaande moeders/vaders, weduwen en wezen en ook getrouwde stellen(met kinderen) die samen leven in een leefgemeenschap. De kracht van een Kleinschalige boerderij ligt in het samen zorg dragen voor de dieren en de gewassen. Maar bevordert ook het zorg dragen en omzien naar elkaar. De vaardigheden van deze groep mensen kunnen ingezet worden op de boerderij.

 

Vaderloos gezin Uganda
Ugandese Koe